Sıkça Sorulan Sorular
- B sınıfı otomobil ehliyeti ile diğer araçları kullanma yetkisi nedir? B B1 M ve F sınıfı araçları B sınıfı ehliyet ile kullanma yetkisine sahiptirler.
- B sınıfı manuel araç ehliyeti ile kullanılabilecek araçlar hangileridir? Ocak 2016 öncesi B sınıfı otomobil ehliyetiniz var ise; otomatik vites, manuel vites otomobil, kamyonet, minibüs kullanabilirsiniz. Ocak 2016 sonrası B sınıfı otomobil ehliyetiniz var ise; sadece otomatik vites, manuel vites otomobil, traktör, mopet kullanabilirsiniz.
- B sınıfı sürücü belgesi (manuel vites) araç ehliyeti nedir? B sınıfı sürücü ehliyeti, otomobil ( manuel ve otomatik ) traktör ve mopet kullanacak kursiyerlere verilen bir ehliyet sınıfıdır.
- Yönetmelikte B sınıfı otomobil ehliyeti için kaç yaşından olmak gerekir? B sınıfı ehliyet için, 18 yaşını doldurup 19 yaşından bir gün almak gerekir. Örneğin 23.03.2001 tarihi doğum gününüz; o halde, 24.03.2020 tarihinde her hangi bir sürücü kursuna B sınıfı ehliyet için müracaat edebilirsiniz.
- B sınıfı otomobil ehliyeti eğitim durumu ne olmalıdır? B sınıfı otomobil ehliyeti alacak olanların en az ilkokul mezunu olmaları gerekmektedir.
- B sınıfı sürücü belgesine hak kazanmak için hangi teorik ve uygulama dersleri tamamlanmalıdır?
Hasekioğlu Eğitim Kurumları bünyesinde,MEB sertifikalı eğitmenlerimiz tarafından trafik ve çevre, İlkyardım, araç tekniği ve trafik adabı konulu dersler aday öğrencilere 34 saatlik kurs döneminde verilir.
Ardından; direksiyon eğitim alanı ve akan trafik dersleriyle uygulama eğitimine devam edilir.Hasekioğlu Eğitim kurumları’ nda Direksiyon ders saati 50 dakika üzerinden 16 derstir.
Teorik sınavların tamamlanmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’ nca uygulanan sınava başvurulur. İlgili sınavda başarılı olmak isteyen kursiyerler;dersleri düzenli olarak takip etmelidir.
Sınavda başarılı olabilmek için 70 ve üstü puan alan kursiyerler direksiyon sınavı için Hasekioğlu Eğitim Kurumları MEB sertifikalı usta öğreticiler eşliğinde tam donanımlı araçlarımızla direksiyon eğitimi almaya başlar.
Direksiyon eğitimini tamamlayan kursiyerler daha sonra ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından belirlenen tarihlerde direksiyon sınavına katılmaya hak kazanırlar.
- Hem teorik hem de direksiyon sınavını kazanan kursiyerler sürücü belgelerini nasıl temin ederler? Her iki aşamayı da başarıyla tamamlayan kursiyerlere ait sürücü sertifikaları İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından onaylanarak, kayıtlı oldukları sürücü kursuna gönderilir. Sürücü sertifikaları ile araç kullanılamaz. Düzenlenen sürücü sertifikaların geçerlilik süresi iki yıldır. Sürücü adayları bu sertifikaları iki yıl içerisinde sürücü belgesine dönüştürmek zorundadır. Belirtilen süre içersinde başvurusu tamamlanmayan sertifikalar iptal olur ve kursiyerin tekrar teorik test (E - Sınav ) ve direksiyon sınavına katılması gerekmektedir.
- B sınıfı (manuel vites ) sürücü belgesi almak için hangi evraklar ile Hasekioğlu Eğitim Kurumları’ na başvurulmalıdır?
- 2 adet Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Öğrenim belgesi
- 4 adet biyometrik fotoğraf (Son altı ay içerisinde çekilmiş)
- Sürücü olur raporu (Sağlık raporu)
- Adli sicil kaydı
- İkametgah belgesi
- Sürücü belgesi fotokopisi (Farklı sınıf sürücü belgesi alacaklar için gereklidir)
- B sınıfı ehliyet için teorik sınavında başarılı olup direksiyon sınavında başarısız olursam ne olur? Teorik sınavda yeterli yazılı puanı alan kursiyerler MEB tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde uygulanan direksiyon sınavında başarısız olmaları durumunda; bu sınava katılma hakları dört kezdir. 4 hakkında da başarılı olamayan kursiyer öğrenci; kurumumuza yeniden kayıt yaptırıp, yazılı sınava katılmadan yeniden 4 kez daha direksiyon sınavına katılmaya hak kazanır.
- Hasekioğlu Eğitim Kurumlarının, B sınıfı sürücü belgesi için teorik ve direksiyon sınavı başarı yüzdesi kaçtır? Aday öğrencilerin aldıkları B sınıfı ehliyet için teorik ve uygulama eğitimleri sonrası kurumumuzun sınav başarısı oranı 2019 verilerine göre %95 ’ dir.
- B sınıfı sürücü belgesi (otomatik vites) araç ehliyeti nedir? B sınıfı otomatik vites sürücü ehliyeti, otomatik vites otomobil kullanacak sürücü adaylarına verilen bir ehliyet sınıfıdır.
- B sınıfı otomatik vites araç ehliyetinde kullanılabilecek araç hangileridir? Otomatik vitesli otomobil, otomatik vites ATV ve mopet
- B sınıfı otomatik araç ehliyetinde diğer araçları kullanma yetkisi nelerdir? Otomatik vites otomobil, otomatik vites ATV, mopet
- B sınıfı otomatik araç ehliyetinde yaş şartı nedir? 18 yaşını bitirmiş olmak.
- B sınıfı otomatik araç ehliyetinde eğitim durumu ne olmalıdır? En az ilkokul
- B sınıfı otomatik vites ehliyeti ile B sınıfı manuel araç kullanırsam trafik polisi fark eder mi? B sınıfı otomatik vites ehliyeti alan kursiyerin almış olduğu B sınıfı otomatik vites sürücü belgesinin ön kısımında B, B1, M yazmakta olup, arka hanesinde bu durum 104 koduyla belirtilmiş olduğundan B sınıfı otomatik vites sürücü belgesiyle kesinlikle B sınıfı manuel araç kullanamaz.
- B sınıfı otomatik vites ehliyeti ile manuel araç kullanabilir miyim? B sınıfı otomatik vites ehliyet almış alan sürücüler, B sınıfı manuel araç kullanmaları durumunda Karayolları Trafik kanunun 39. Maddesine göre idari para cezasına çarptırılırlar.Yetersiz ehliyete rağmen araçların kullanılmasına izin veren araç sahiplerine de tescil plakası üzerinden aynı miktarda idari para cezası kesilir.
- B sınıfı otomatik vites sürücü belgesine hak kazanmak için hangi teorik ve uygulama dersleri tamamlanmalıdır? Hasekioğlu Eğitim Kurumları bünyesinde,MEB sertifikalı eğitmenlerimiz tarafından trafik ve çevre, İlkyardım, araç tekniği ve trafik adabı konulu dersler aday öğrencilere 34 saatlik kurs döneminde verilir. Ardından; direksiyon eğitim alanı ve akan trafik dersleriyle uygulama eğitimine devam edilir.Hasekioğlu Eğitim kurumları’ nda direksiyon ders saati 50 dakika üzerinden 16 derstir. Teorik sınavların tamamlanmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’ nca uygulanan sınava başvurulur. İlgili sınavda başarılı olmak isteyen kursiyerler;dersleri düzenli olarak takip etmelidir. Sınavda başarılı olabilmek için 70 ve üstü puan alan kursiyerler direksiyon sınavı için Hasekioğlu Eğitim Kurumları MEB sertifikalı usta öğreticiler eşliğinde tam donanımlı araçlarımızla direksiyon eğitimi almaya başlar. Direksiyon eğitimini tamamlayan kursiyerler daha sonra ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından belirlenen tarihlerde direksiyon sınavına katılmaya hak kazanırlar. Hem teorik hem de direksiyon sınavını kazanan kursiyerler sürücü belgelerini nasıl temin ederler? Her iki aşamayı da başarıyla tamamlayan kursiyerlere ait sürücü sertifikaları İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından onaylanarak, kayıtlı oldukları sürücü kursuna gönderilir. Sürücü sertifikaları ile araç kullanılamaz. Düzenlenen sürücü sertifikaların geçerlilik süresi iki yıldır. Sürücü adayları bu sertifikaları iki yıl içerisinde sürücü belgesine dönüştürmek zorundadır. Belirtilen süre içersinde başvurusu tamamlanmayan sertifikalar iptal olur ve kursiyerin tekrar teorik test (E - Sınav ) ve direksiyon sınavına katılması gerekmektedir.
- B sınıfı (otomatik vites ) sürücü belgesi almak için hangi evraklar ile Hasekioğlu Eğitim Kurumları’ na başvuru yapılmalıdır?
- 2 adet Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Öğrenim belgesi
- 4 adet biyometrik fotoğraf (Son altı ay içerisinde çekilmiş)
- Sürücü olur raporu (Sağlık raporu)
- Adli sicil kaydı
- İkametgah belgesi
- Sürücü belgesi fotokopisi (Farklı sınıf sürücü belgesi alacaklar için gereklidir)
- B sınıfı ehliyet için teorik sınavında başarılı olup direksiyon sınavında başarısız olursam ne olur? Teorik sınavda yeterli yazılı puanı alan kursiyerler MEB tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde uygulanan direksiyon sınavında başarısız olmaları durumunda; bu sınava katılma hakları dört kezdir. 4 hakkında da başarılı olamayan kursiyer öğrenci; kurumumuza yeniden kayıt yaptırıp, yazılı sınava katılmadan yeniden 4 kez daha direksiyon sınavına katılmaya hak kazanır.
- Hasekioğlu Eğitim Kurumlarının, B sınıfı otomatik vites sürücü belgesi için teorik ve direksiyon sınavı başarı yüzdesi kaçtır? B sınıfı ehliyet aday öğrencilerin aldıkları teorik ve uygulama eğitimleri sonrası kurumumuzun sınav başarısı oranı 2018 verilerine göre %95 ’ dir.
- BE sınıfı sürücü belgesi nedir, ne işe yarar? BE sınıfı sürücü belgesi, B sınıfı bir otomobilin arkasına en az 750 kg üzeri taşıma kapasitesine sahip bir yarı römork ya da karavan bağlayarak kullanabilmek için gerekli belgedir.
- BE yarı römork çekme karavan ehliyetinde kullanılabilecek araç: hangisidir? BE yarı römork çekme karavan ehliyeti aldınız. Şunu bilin. Sadece otomobil römorku çekebilirsiniz. İster binek otomobil, ister iseniz off road aracınız ile yarı römork çekme karavan çekebilirsiniz.
- BE yarı römork ehliyetinde diğer araçları kullanma yetkisi nedir? Çekme karavan ehliyeti BE; B B1 F M yani B sınıfı otomobil ehliyeti yetkisine sahiptir.
- BE yarı römork çekme karavan ehliyeti yaş şartı vs.durumları nedir? çekme karavan ehliyeti için öncelikle B sınıfı otomobil sürücü belgesine sahip olmak ve 18 yaşını bitirmiş olmak gerekiyor.
- BE yarı römork ehliyetinde tahsil durumu ne olmalıdır? Eğer yarı römork çekme karavan ehliyeti almak istiyorsanız, mutlaka en az ilkokul mezunu olmanız gerekiyor.
- BE sınıfı römork ehliyeti ile hangi yollarda seyahat edilebilir? BE sınıfı çekme karavan sürücü belgesine sahip olan sürücüler şehir içi ve şehirlerarası tüm yollarda karavan yada römorklarıyla seyahat edebilirler. Ülkemizde genellikle karavanlar, B sınıfı araçlarla çekildiği için BE sınıfı sürücü belgesi olarak sınıflandırmak daha doğru olacaktır. Çekme tipi olmayan motokaravanlarda ilgili aracın yüklü ağırlığına bağlı olarak kapsadığı kamyon, minibüs ve bunun gibi sürücü belgesi sınıfına göre sürücü belgesine sahip olunması gerekmektedir. Hasekioğlu Eğitim Kurumları, otomobil römorku ile eğitim olanağı sunmaktadır.
- BE sınıfı sürücü belgesine hak kazanmak için hangi teorik ve uygulama dersleri tamamlanmalıdır? En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olma ön şartı bulunduğundan, teorik derslerden aday öğrenciler muaftır.
- BE sınıfı ehliyet alabilmek için teorik sınav girmem gerekir mi? BE sınıfı çekeme karavan sürücü belgesi alacaklar teorik sınavdan muaf olup sadece direksiyon uygulama sınavına girerler.
- Hangi türden ehliyeti olanlar. BE sınıfı karavan ehliyetine sahip sayılır? 26 Nisan 1997 tarihinden öncesinde - eski tanımlamasıyla -E sınıfı (otobüs) sürücü belgesi almışsanız ya da 01 ocak 2016 öncesi eski adıyla D sınıfı (çekici) sürücü belgesi aldıysanız BE sınıfı sürücü belgesie sahip sayılırsınız. Yalnızca direksiyon eğitim alanı ve akan trafik dersleriyle uygulama eğitimine devam edilir.
- BE sınıfı römork ehliyeti almak istiyorum yazılı sınava girmem gerekiyor mu ? Hayır, en az Bsınıfı sürücü belgesine sahip olduğunuz için gerekmiyor.
- Römork kullanımı için neler gereklidir ? Yüklü ağırlıkları 750 kg altında olan römorkları BE, CE, DE vb. E (römork yada yarı römork) eki olmadan ilgili araca bağlayarak çekebilirsiniz fakat 750 kg üzeri yüklü ağırlığa sahip römork kullanacak iseniz B sınıfı bir otomobil ise BE, C sınıfı bir kamyon ise CE, D sınıfı bir otobüs ise DE sınıfı sürücü belgesine sahip olmanız gerekmektedir.
- BE sınıfı sürücü belgesi için direksiyon sınavını başarıyla tamamlayan adaylar, sürücü belgelerini nasıl temin ederler? Direksiyon sınavını başarıyla tamamlayan kursiyerlere ait sürücü sertifikaları İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından onaylanarak, kayıtlı oldukları sürücü kursuna gönderilir. Sürücü sertifikaları ile araç kullanılamaz. Düzenlenen sürücü sertifikaların geçerlilik süresi iki yıldır. Sürücü adayları bu sertifikaları iki yıl içerisinde sürücü belgesine dönüştürmek zorundadır.
- BE sınıfı sürücü belgesi almak için hangi evraklar ile Hasekioğlu Eğitim Kurumları’ na başvurulmalıdır?
- 2 adet Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Öğrenim belgesi
- 4 adet biyometrik fotoğraf (Son altı ay içerisinde çekilmiş)
- Sürücü olur raporu (Sağlık raporu)
- Adli sicil kaydı
- İkametgah belgesi
- Sürücü belgesi fotokopisi (Farklı sınıf sürücü belgesi alacaklar için gereklidir)
- BE sınıfı sürücü belgesi direksiyon sınavında başarısız olursam ne olur? MEB tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde uygulanan direksiyon sınavında başarısız olmaları durumunda; bu sınava katılma hakları dört kezdir Bu dört hakkında da başarılı olamayan aday öğrenci; kurumumuza yeniden kayıt yaptırıp, yazılı sınava katılmadan yeniden kez daha direksiyon sınavına katılmaya hak kazanır.
- Hasekioğlu Eğitim Kurumlarının, BE sınıfı sürücü belgesi direksiyon sınavı başarı yüzdesi kaçtır? Aday öğrencilerin aldıkları teorik ve uygulama eğitimleri sonrası kurumumuzun sınav başarısı oranı 2018 verilerine göre % 99’dur.
- A sınıfı sürücü belgesi nedir? A Sınıfı motosiklet eğitimi; 35 KW üzeri ve gücünün ağırlığa olan ortalaması 0.2 ‘yi geçen motosikletler için alınır ve yaklaşık olarak 500 cc üzeri motorlar için kullanılır.
- A sınıfı motor ehliyetinde kullanılabilecek araçlar hangisidii? Ruhsatında araç türü motosiklet yazan tüm motorları kullanabilir
- A sınıfı motor ehliyeti kaç yaşında alınabilir? 24 yaşını bitirmiş olmak 20 yaşını doldurmuş olup en az iki yıllık A2 sınıfı ehliyete sahip olmak.
- A sınıfı motor ehliyetinde tahsil durumu ne olmalıdır? Hangi motosiklet ehliyeti türü için müracaat edilirse edilsin; az ilkokul mezunu olmak gerekir.
- A sınıfı sürücü belgesine hak kazanmak için hangi teorik ve uygulama dersleri tamamlanmalıdır? Hasekioğlu Eğitim Kurumları bünyesinde MEB sertifikalı eğitmenlerimiz tarafından trafik ve çevre, İlkyardım, araç tekniği ve trafik adabı konulu dersler aday öğrencilere 34 saatlik kurs döneminde verilir Ardından; direksiyon eğitim alanı ve akan trafik dersleriyle uygulama eğitimine devam edilir.
- A sınıfı motosiklet ehliyeti almak istiyorum yazılı sınava girmem gerekiyor mu? A sınıfı motosiklet ehliyeti almak için müracaat ettiğinizde; eğer önceden alınmış B sınıfı otomobil ehliyeti ya da diğer türden herhangi bir ehliyetiniz var ise; teorik sınava girmeden sadece direksiyon sınavına katılarak A sınıfı ehliyete hak kazanabilirsiniz.
- A sınıfı sürücü belgesi teorik sınavında başarılı olup direksiyon sınavında başarısız olursam ne olur? Teorik sınavda yeterli yazılı puanı alan adaylar MEB tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde uygulanan direksiyon sınavında başarısız olmaları durumunda; bu sınava katılma hakları dört kezdir 4 hakkında da başarılı olamayan aday öğrenci; kurumumuza yeniden kayıt yaptırıp, yazılı sınava katılmadan yeniden kez daha direksiyon sınavına katılmaya hak kazanır.
- Hasekioğlu Eğitim Kurumlarının, A sınıfı sürücü belgesi için teorik ve A sınıfı ehliyet direksiyon sınavı başarı yüzdesi kaçtır? Aday öğrencilerin aldıkları teorik ve uygulama eğitimleri sonrası kurumumuzun sınav başarısı oranı 2018 verilerine göre %98’ dir.
- Sınavda başarılı olup geçici ehliyeti almış kursiyerler talep etmeleri doğrultusunda A sınıfı motosiklet için özel direksiyon dersi alabilirler mi? Evet; Hasekioğlu Eğitim Kurumları kendi bünyesinde bulunan motosikletler ve ekipmanlarla ya da öğrenciye ait motosiklet ve ekipmanlarla A sınıfı özel direksiyon eğitimi olanağı sunmaktadır.
- A1 sınıfı sürücü belgesi nedir? A1 sınıfı motosiklet ehliyeti; silindir hacmi 125 cm3, gücü 11 KW’ i ve gücünü ağırlığına oranı 0,1’ i geçmeyen, Sepetli veya sepetsiz iki tekerli motosikletler ile gücü 15 KW’i geçmeyen üç tekerlekli motorsiklet kullanacaklara verilir
- A2 motosiklet ehliyeti ile kullanabilecek araçlar hangileridir? A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar Gücü 35 KW ( 500cc )ya kadar olan tüm motosikletleri kullanmaya yetkilidir.
- A1 motor ehliyeti alabilmek için kaç yaşında olmak gerekir? A1 motor ehliyeti alabilmek için; 16 yaşını bitirmiş olmak. Örneğin, doğum tarihiniz 23 Mart 2004; o halde 24 Mart 2020 de A1 sınıfı motosiklet ehliyeti alabilirsiniz.
- A1 sınıfı sürücü belgesine hak kazanmak için hangi teorik ve uygulama dersleri tamamlanmalıdır? Hasekioğlu Eğitim Kurumları bünyesinde MEB sertifikalı eğitmenlerimiz tarafından trafik ve çevre, İlkyardım, Motor ve Araç Bilgisi ve Trafik Adabı konulu dersler aday öğrencilere 34 saatlik kurs döneminde verilir Ardından; direksiyon eğitim alanı ve akan trafik dersleriyle uygulama eğitimine devam edilir.
- A1 sınıfı motosiklet ehliyeti almak istiyorum yazılı sınava girmem gerekiyor mu? A1 sınıfı motosiklet ehliyeti almak için müracaat ettiğinizde; eğer önceden alınmış B sınıfı otomobil ehliyeti ya da diğer türden herhangi bir ehliyetiniz var ise; teorik sınava girmeden sadece direksiyon sınavına katılarak A1 sınıfı ehliyete hak kazanabilirsiniz.Aksi taktirde A1 sınıfı ehliyet alabilmek için yazılı sınava girmeniz gerekmektedir.
- A1 sınıfı sürücü belgesi almak için hangi evraklar ile Hasekioğlu Eğitim Kurumları’ na başvurulmalıdır?
- 2 adet Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Öğrenim belgesi
- 4 adet biyometrik fotoğraf (Son altı ay içerisinde çekilmiş)
- Sürücü olur raporu (Sağlık raporu)
- Adli sicil kaydı
- İkametgah belgesi
- Sürücü belgesi fotokopisi (Farklı sınıf sürücü belgesi alacaklar için gereklidir)
- A1 sınıfı sürücü belgesi teorik sınavında başarılı olup direksiyon sınavında başarısız olursam ne olur? Teorik sınavda yeterli yazılı puanı alan adaylar MEB tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde uygulanan direksiyon sınavında başarısız olmaları durumunda; bu sınava katılma hakları dört kezdir 4 hakkında da başarılı olamayan aday öğrenci; kurumumuza yeniden kayıt yaptırıp, yazılı sınava katılmadan yeniden kez daha direksiyon sınavına katılmaya hak kazanır.
- Hasekioğlu Eğitim Kurumlarının, A1 sınıfı sürücü belgesi için teorik ve A1 sınıfı ehliyet direksiyon sınavı başarı yüzdesi kaçtır? A1 sınıfı ehliyet alacak olan aday öğrencilerin aldıkları teorik ve uygulama eğitimleri sonrası kurumumuzun sınav başarısı oranı 2018 verilerine göre %98’ dir.
- A1 sınıfı ehliyetim var, talep etmem halinde A1 sınıfı motosiklet için özel direksiyon dersi alabilir miyim? Evet; Hasekioğlu Eğitim Kurumları kendi bünyesinde bulunan motosikletler ve ekipmanlarla ya da öğrenciye ait motosiklet ve ekipmanlarla A1 sınıfı özel direksiyon eğitimi olanağı sunmaktadır.
- A2 sınıfı sürücü belgesi nedir? A2 sınıfı sürücü belgesi; gücü 35 KW’ i ve gücünü ağırlığına oranı 0,2’ yi geçmeyen, Sepetli veya sepetsiz iki tekerli motosikletler ile gücü 15 KW’i geçmeyen üç tekerlekli motorsiklet kullanacaklara verilir.
- A2 sınıfı sürücü belgesi için kaç yaşında olmam gerekir? A2 sınıfı sürücü belgesi alabilmek için; 18 yaşını bitirmiş olmanız gerekir. Örneğin doğum tarihiniz 22 Mart 2002; o halde 23 Mart 2020 tarihinde her hangi bir sürücü kursuna A2 sınıfı sürücü belgesi almak için müracaat edebilirsiniz.
- A2 sınıfı sürücü belgesi için tahsil durumumun ne olması gerekir? En az ilkokul mezunu olmanız gerekir.
- A2 sınıfı sürücü belgesine hak kazanmak için hangi teorik ve uygulama dersleri tamamlanmalıdır? Hasekioğlu Eğitim Kurumları bünyesinde MEB sertifikalı eğitmenlerimiz tarafından trafik ve çevre, İlkyardım, araç tekniği ve trafik adabı konulu dersler aday öğrencilere 34 saatlik kurs döneminde verilir Ardından; direksiyon eğitim alanı ve akan trafik dersleriyle uygulama eğitimine devam edilir.
- A2 sınıfı motosiklet ehliyeti almak istiyorum yazılı sınava girmem gerekiyor mu? A2 sınıfı motosiklet ehliyeti almak için müracaat ettiğinizde; eğer önceden alınmış B sınıfı otomobil ehliyeti ya da diğer türden herhangi bir ehliyetiniz var ise; teorik sınava girmeden sadece direksiyon sınavına katılarak A2 sınıfı ehliyete hak kazanabilirsiniz.Aksi taktirde A2 sınıfı ehliyet alabilmek için yazılı sınava girmeniz gerekmektedir.
- A2 sınıfı sürücü belgesi almak için hangi evraklar ile Hasekioğlu Eğitim Kurumları’ na başvurulmalıdır?
- 2 adet Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Öğrenim belgesi
- 4 adet biyometrik fotoğraf (Son altı ay içerisinde çekilmiş)
- Sürücü olur raporu (Sağlık raporu)
- Adli sicil kaydı
- İkametgah belgesi
- Sürücü belgesi fotokopisi (Farklı sınıf sürücü belgesi alacaklar için gereklidir)
- A2 sınıfı sürücü belgesi teorik sınavında başarılı olup direksiyon sınavında başarısız olursam ne olur? Teorik sınavda yeterli yazılı puanı alan adaylar MEB tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde uygulanan direksiyon sınavında başarısız olmaları durumunda; bu sınava katılma hakları dört kezdir 4 hakkında da başarılı olamayan aday öğrenci; kurumumuza yeniden kayıt yaptırıp, yazılı sınava katılmadan yeniden kez daha direksiyon sınavına katılmaya hak kazanır.
- Hasekioğlu Eğitim Kurumlarının, A2 sınıfı sürücü belgesi için teorik ve A2 sınıfı ehliyet direksiyon sınavı başarı yüzdesi kaçtır? Aday öğrencilerin aldıkları teorik ve uygulama eğitimleri sonrası kurumumuzun sınav başarısı oranı 2018 verilerine göre %98’ dir.
- A2 sınıfı motosiklet ehliyetim var, talep etmem durumunda A2 sınıfı motosiklet için özel direksiyon dersi alabilir miyim? Evet; Hasekioğlu Eğitim Kurumları kendi bünyesinde bulunan motosikletler ve ekipmanlarla ya da öğrenciye ait motosiklet ve ekipmanlarla A2 sınıfı özel direksiyon eğitimi olanağı sunmaktadır.
- A2 sınıfı otomatik vites ehliyetinin diğer araçları kullanma yetkisi nedir? Mopet - A1 otomatik vites motosiklet - A2 otomatik vites motorsiklet
- A2 sınıfı otomatik vites motosiklet için kaç yaşında olmak gerekir? A2 sınıfı otomatik vites motor ehliyeti için 18 yaşını bitirmiş olmak gerekir.
- A2 sınıfı otomatik vites sürücü belgesine hak kazanmak için hangi teorik ve uygulama dersleri tamamlanmalıdır? Hasekioğlu Eğitim Kurumları bünyesinde MEB sertifikalı eğitmenlerimiz tarafından trafik ve çevre, İlkyardım, araç tekniği ve trafik adabı konulu dersler aday öğrencilere 34 saatlik kurs döneminde verilir Ardından; direksiyon eğitim alanı ve akan trafik dersleriyle uygulama eğitimine devam edilir.
- A2 sınıfı otomatik vites motosiklet ehliyeti almak istiyorum yazılı sınava girmem gerekiyor mu? A2 sınıfı otomatik vites motosiklet ehliyeti almak için müracaat ettiğinizde; eğer önceden alınmış B sınıfı otomobil ehliyeti ya da diğer türden herhangi bir ehliyetiniz var ise; teorik sınava girmeden sadece direksiyon sınavına katılarak A2 sınıfı ehliyete hak kazanabilirsiniz. Aksi taktirde A2 sınıfı ehliyet alabilmek için yazılı sınava girmeniz gerekmektedir.
- A2 sınıfı otomatik vites motosiklet sürücü belgesi almak için hangi evraklar ile Hasekioğlu Eğitim Kurumları’ na başvurulmalıdır?
- 2 adet Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Öğrenim belgesi
- 4 adet biyometrik fotoğraf (Son altı ay içerisinde çekilmiş)
- Sürücü olur raporu (Sağlık raporu)
- Adli sicil kaydı
- İkametgah belgesi
- Sürücü belgesi fotokopisi (Farklı sınıf sürücü belgesi alacaklar için gereklidir)
- A2 sınıfı otomatik vites sürücü belgesi teorik sınavında başarılı olup direksiyon sınavında başarısız olursam ne olur? Teorik sınavda yeterli yazılı puanı alan adaylar MEB tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde uygulanan direksiyon sınavında başarısız olmaları durumunda; bu sınava katılma hakları dört kezdir 4 hakkında da başarılı olamayan aday öğrenci; kurumumuza yeniden kayıt yaptırıp, yazılı sınava katılmadan yeniden kez daha direksiyon sınavına katılmaya hak kazanır.
- Hasekioğlu Eğitim Kurumlarının, A2 sınıfı sürücü belgesi için teorik ve A2 sınıfı otomatik vites ehliyet direksiyon sınavı başarı yüzdesi kaçtır? A2 sınıfı otomatik vites motor ehliyeti alacak aday öğrencilerin aldıkları teorik ve uygulama eğitimleri sonrası kurumumuzun sınav başarısı oranı 2018 verilerine göre %98’ dir.
- A2 sınıfı motosiklet ehliyetim var, talep etmemi durumunda A2 sınıfı otomatik vites motosiklet için özel direksiyon dersi alabilirler mi? Evet; Hasekioğlu Eğitim Kurumları kendi bünyesinde bulunan motosikletler ve ekipmanlarla ya da öğrenciye ait motosiklet ve ekipmanlarla A2 sınıfı özel direksiyon eğitimi olanağı sunmaktadır.
- A2 otomatik vites motor ehliyeti İle kaç CC motorları sürebilirim? A2 otomatik vites motor ehliyeti ile 500 CC' ye kadar tüm otomatik vites motorları sürebilirsiniz.
- A2 otomatik vites motor ehliyeti İle vitesli motor sürebilir miyim? A2 sınıfı otomatik vites motor ehliyeti ile Vitesli motor kullanamazsınız.
- Manlift kullanımında operatörlük belgesine ihtiyaç var mıdır'? MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 18.09.2015 tarihli ve 88 sayılı kararı ile; eğer manlift operatörlük belgesi olsun diğer iş makineleri belgeleri olsun mutlaka iş makinesi operatörlük belgesi almak yasal zorunluluktur.
- Forklift operatörlük belgesi nasıl alınır ? Forklift operatörlük belgesi alabilmek için; öncelikle gerekli evraklar ile herhangi bir iş makinası kursuna müracaat etmeniz gerekir. Kayıt yaptırdığınız iş makinesi operatörlük kursunun bağlı olduğu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen gün ve tarihte eğitim sonrası teorik ve uygulama sınavlarından başarılı olarak forklift operatörlük sertifikasını almaya hak etmiş olursunuz.
- Şehir içi özel direksiyon dersi almak için ne yapmam lazım? Özel direksiyon dersi için Hasekioğlu Eğitim Kurumları' na ait 02323880538 nolu telefon numarasından randevu günü ve saati belirlemeniz gerekmektedir.
- B sınıfı ehliyetim var, CE tır ehliyeti alabilir miyim? B sınıfı ehliyet ile direkt CE sınıfı tır ehliyeti alamazsınız. CE tır ehliyeti alabilmeniz için C sınıfı kamyon ehliyetine sahip olmanız gerekmektedir.
- Hiç ehliyetim yok, direkt C sınıfı kamyon ehliyeti alabilir miyim? C sınıfı kamyon ehliyeti alabilmek için; önce B sınıfı otomobil ehliyeti almanız gerekmektedir.
- D sınıfı otobüs ehliyeti almak istiyorum, kaç yaşında olmam gerekir? D sınıfı otobüs ehliyeti için 24 yaşını bitirip 25 yaşından gün almış olmak gerekir. Örneğin doğum günün 22 Mart 1996 ise, 23 Mart 2020 de herhangi bir sürücü kursuna kayıt yaptırabilirsiniz.
- Sınavsız Src Belgesi almak istiyorum, ne yapmam gerekiyor? Sınavsız src belgesi için 25 Şubat 2003 den önce B, C, CE, D sınıfı ehliyet sahibi olmak gerekmektedir.
- K1, K3 yetki belge sahipleri, ODY / ÜDY belgelerini bulundurmak zorunlu mudur? Karayolları Taşıma Yönetmeliğinin 43/15 maddesi gereği; ODY/ÜDY belgelerine sahip kişileri istihdam etmek zorundadır.
- Kule vinç operatörlük belgem var, mobil vinç kullanabilir miyim? Kule vinç operatörlük belgesi almış olsan bile, asla mobil vinç yada köprülü sistem tavan vinç operatörlüğü yapamazsın. Hangi vinç operatörlüğü yapacaksan o makinenin belgesini alman gerekecek.
- Paletli exkavatör operatörlük belgem var, lastik tekerlekli exkavatör kullanabilir miyim? Hayır kullanamazsın. Paletli ekskavatör için operatörlük belgesi, lastik tekerlekli için ayrı operatörlük belgesi alman gerekir.
- G sınıfı iş makinesi ehliyeti alırsam tüm iş makinelerini kullanabilir miyim? Tüm iş makinelerini G sınıfı ehliyet ile kullanamazsın. Hangi iş makinesini kullanacak isen onun belgesini alman gerekir. Eğer kule vinç operatörlüğü yapacaksan kule vinç operatörlük belgesi, ya da forklift operatörlüğü yapacaksan onun belgesini almalısın. Tüm iş makinesi belgelerinin genel adı G sınıfı ehliyet diye isimlendirilir.
- İzmir' de G sınıfı kepçe operatörlük belgesi ücreti ne kadar Kepçe operatörlük belgesi fiyatları, kurs ücreti 600 TL. Kurs ücretinin dışında masraf olarak 110 TL teorik sınav ve direksiyon sınav harcı ödeniyor.
- G sınıfı kule vinç operatörlük belgesini İzmir' de nereden alabilirim? İzmir' de kule vinç operatörlük belgesi için bizden bilgi alabilirsiniz.
- Fabrika içinde iş makinesiyle kaza yaparsam operatörlük belgesi isterler mi? İster fabrika içi ister kapalı alan iş makineleri kazalarında mutlaka iş makinesi kullanan operatörden G sınıfı ehliyet yada iş makinesi operatörlük belgesi sertifikası istenir.
- Forklift operatörlük sertifikamı kaybettim, yenisini nasıl çıkartabilirim? Forklift operatörlük belgenizi almış olduğunuz iş makinası operatörlük kursuna gerekli evraklarla müracaat etmeniz yeterlidir.
- İş makinesi G sınıfı ehliyet için hangi evraklar gerekir? * 4 biyometrik fotograf * Nüfus fotokopisi * Diploma fotokopisi * Savcılık belgesi * Sağlık Raporu
- İş makinası kursundan aldığım G sınıfı ehliyet sertifikası ile trafikte iş makinesi kullanabilir miyim? İş makinesi operatörlük kursundan almış olduğunu sertifikayı nüfus müdürlüğünden ehliyete dönüştürdüysen kullanırsın. İş makinası operatörlük sertifikası ile karayolunda iş makinesi kullanamazsın.
- Sınavsız Src Belge bedelleri nereye ve nasıl yatırılacak? Sınavsız Src için önce E-devlet Src müracaatı yapılır sonra müracaat eden kişilerin cep telefonlarına gelen onay mesajı ile VakıfBank'a veya Halkbank'a yatırılır.
- Sınavsız Src Belgesi için yatırılacak ücret ne kadardır? Sınavsız Eğitimsiz Src Belgesi için yatırılacak src ücreti 20 TL'dir.
- Sınavsız Src Belgesi için nereye müracaat yapılır? SRC başvuruları E-Devlet üzerinden ya da Src Mesleki Eğitim Merkezleri' nden yapılmaktadır.
- Kaç çeşit Src vardır>? 5 çeşit SRC belge türü vardır. Bunlar; SRC 1: Uluslar arası Yolcu Taşımacılığı, SRC 2: Yurt İçi Yolcu Taşımacılığı SRC 3: Uluslar arası Eşya Taşımacılığı, SRC 4: Yurt İçi Eşya Taşımacılığı SRC 5: Tehlikeli Madde Taşımacılığı
- C sınıfı kamyon ehliyeti alma süreci nasıl işliyor? C sınıfı kamyon ehliyeti nasıl alınır? B sınıfı otomobil-kamyonet ya da minibüs ehliyetiniz var ise; C sınıfı kamyon ehliyeti için bize müracaat edebilirsiniz. B Sınıfı ehliyet hakkında bilgi almak için tıklayınız C sınıfı sürücü belgesi almak için gerekli evrakları tamamlayarak Hasekioğlu Sürücü Kursuna kayıt olmalısınız. B den C ye fark yapmanızdan dolayı almanız gereken direksiyon derslerinin ardından M.E.B. Bornova ilçe Milli eğitim müdürlüğü tarafından düzenlenen direksiyon sınavına girmeniz gerekmektedir. Direksiyon eğitimi sonrası M.E.B' e bağlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü' nün düzenlediği direksiyon sınavında başarılı olacaksınız. Sürücü kursumuzdan size verilecek dosya ve bankadan alacağınız ehliyet harç dekontu beraberinde herhangi bir Nüfus Müdürlüğü'nden geçici ehliyetinizi alabileceksiniz.
- C sınıfı geçici kamyon ehliyetim ile hangi araçları kullanabilirim? C Sınıfı kamyon ehliyeti ile Otomobil, Minibüs, kamyonet, 4 tekerlekli Motosiklet (ATV), mopet ve Kamyon kullanabilirsiniz.
- Özel direksiyon dersi eğitime nerede başlar? Şehir içi özel direksiyon geliştirme derslerimiz; kursiyerin kendini güvende hissedeceği uygun bir yol ortamında başlar. Farklı yol koşullarında devam eder.
- Şehir içi özel direksiyon dersini kendi aracım ile alabiliyor muyum? Özel direksiyon dersinde kullanacağınız aracın sürüş dinamiklerini bir eğitmen gözetiminde öğrenmeniz gerekir. Bunun için mutlaka ama mutlaka kendi aracınız ile sürüş geliştirme dersi almalısınız. Ancak sürüş beceriniz ve bilginizi ölçme değerlendirme dersi olan ilk özel direksiyon dersinize, kurumumuza ait eğitim aracı ile başlamanızı, ihtiyaç halinde istenilen seviyeye gelinceye kadar yine kurum aracı ile eğitimlerinize devam etmenizi kendi can ve mal güvenliğiniz için öneririz.
- Özel direksiyon dersi esnasında oldu da kaza yaptık, ne olur? Umarız dünyanın hiç bir yerinde trafik kazası yaşanmaz. Eğitim araçlarımız güvenli ve donanımlıdır. Eğitmenlerimiz defansif ve güvenli sürüş teknikleri uzmanıdır. Özel direksiyon derslerinde eğitim araçlarımız da olası bir kaza da kursiyerimizin hiç bir yasal sorumluluğu yoktur. Tüm sorumluluk kurumumuza aittir.
- Özel şehir içi direksiyon dersini hangi araçlarla veriyorsunuz? Özel direksiyon dersi araçlarımız; AUDİ, Renault, Wolkswagen, FİAT' dır. Kurumumuza ait eğitim araçları ile temel sürüş eğitimlerini geride bırakan kursiyerlerimiz, kendi araçları ile devam edecek olduğu şehir içi özel dersleri Range Rover Sport' dan, 131 Şahin'e bütün taşıtların sürüş dinamiklerine hakim eğitmenler tarafından verilir.
- Özel direksiyon dersi alabileceğimiz bayan hocanız var mı? Özel şehir içi direksiyon dersi alabileceğiniz defansif sürüş teknikleri eğitimi almış alanında uzman kadrolu bayan eğitmenimiz var. Randevu günü ve saati belirlemek için kurumumuzdan bilgi alabilirsiniz.
- Özel şehir içi direksiyon dersi veren hocalarınızın medeni durumu nedir? Özel şehir içi direksiyon dersi veren Defansif sürüş teknikleri uzmanı eğitmenlerimiz evli ve çocukludur.
- Şu an başka bir sürücü kursuna B sınıfı ehliyet için kayıtlıyım, sizden özel direksiyon dersi alabilir miyim? Özel direksiyon dersini sadece ve sadece kayıtlı olduğunuz sürücü kursundan alabilirsiniz. Size önerimiz aynı kayıtlı olduğunuz kurstan eğitmen değişikliği talebinde bulunmanız.
- Ehliyetim var, trafikte araç kullanma deneyimim yok, sizden özel direksiyon dersi alabilir miyim? Her biri alanında uzman, bay, bayan defansif sürücülük teknikleri uzmanı eğitmenlerimiz den yardım alabilirsiniz. Randevu günü ve saati belirlemek için kurumumuzu arayabilirsiniz.
- A2 sınıfı otomatik vites sürücü belgesi nedir? A2 sınıfı otomatik vites sürücü belgesi; gücü 35 KW’ i ve gücünü ağırlığına oranı 0,2’ yi geçmeyen, Sepetli veya sepetsiz iki tekerli otomatik vites motosikletler ile gücü 15 KW’i geçmeyen üç tekerlekli otomatik vites motorsiklet kullanacaklara verilir.